logo walk on

 

"Laat mensen met een dwarslaesie weer lopen".

Erkend als "Algemeen Nut Beogende Instelling"

logo walk on

Exoskelet van studenten TU Delft wint internationale Cybathlon

Project March III

Düsseldorf - Zaterdag 29 september won het nieuwe exoskelet, de MARCH III, van het Delftse studententeam Project MARCH de internationale obstakelrace voor exoskeletten: de Cybathlon Experience in Düsseldorf. Teams uit verschillende landen streden tegen elkaar in deze test voor robotische harnassen ontwikkeld voor mensen met een dwarslaesie. Samen met ‘piloot’ Sjaan Quirijns, die sinds 2000 een dwarslaesie heeft, behaalde de MARCH III de snelste tijd en het hoogste aantal punten. Dankzij verbeteringen aan het pak en intensieve training van de piloot wist het team de obstakelbaan met vier verschillende obstakels in net geen 9,5 minuut succesvol af te ronden. Vooral op zelfstandig gebruik gooide het team hoge ogen.

Traplopen

De Cybathlon Experience vond de afgelopen dagen plaats op de Rehacare, de Duitse vakbeurs voor revalidatie techniek in Düsseldorf. Verschillende academische en commerciële teams streden tegen elkaar in een race waarbij vier verschillende obstakels moeten worden voltooid. Deze obstakels zijn voorbeelden van hindernissen die mensen in een rolstoel dagelijks ondervinden, zoals traplopen en gaan zitten of opstaan uit een diepe stoel. De MARCH III won drie van de vier onderdelen met de snelste tijd en de meeste punten, wat resulteerde in een snelste totaaltijd en hoogste totaalscore.

Hellingproef

Lennart Schut is student Industrieel Ontwerpen en teammanager van Project MARCH: “Technisch gezien was de hellingproef onze grootste uitdaging. Dankzij de verbeteringen in het enkelgewricht was er veel meer stabiliteit tijdens het op- en aflopen van de helling. We zijn ontzettend trots op deze eerste plek, maar nog belangrijker vinden we dat we met de ontwikkeling van deze techniek bijdragen aan het teruggeven van mobiliteit aan mensen met een dwarslaesie. Ons ultieme doel is dat het exoskelet toegankelijk wordt voor iedereen die daar baat bij heeft. Wij zien het als een grote stap op weg naar een toekomst waarin rolstoelen voor mensen met een dwarslaesie niet meer nodig zijn”.

Dagelijks gebruik

Voor het derde jaar op rij werkte een TU Delft studententeam aan optimalisatie van het exoskelet. Ook nu werkte een team een jaar lang, geheel vrijwillig aan het nieuwe ontwerp en prototype. De MARCH lll bevat belangrijke verbeteringen ter bevordering van de dagelijkse bruikbaarheid en comfort. De nieuwe functionaliteiten spelen nog beter in op de behoefte van de gebruiker. Verbeteringen aan het enkelgewricht en de software zorgen voor variabele stapgrootte en een natuurlijkere en soepelere loopbeweging. Daarnaast geven extra steunpunten rond de heup en het middel betere ondersteuning en meer stabiliteit bij het lopen. De speciaal voor Sjaan Quirijns ontwikkelde buikplaat en rugsteunen zorgen voor een verbeterde rompstabiliteit en betere controle tijdens het lopen “De verbeteringen in het exoskelet van dit jaar zijn veelbelovend voor te toekomst” , zegt Quirijns. “Ze zorgen ervoor dat dagelijkse mobiliteitsbeperkingen die dwarslaesiepatiënten nu ervaren, in de toekomst een heel stuk worden verkleind.”

Ook de medische sector heeft vertrouwen in de toekomst van het pak. “Voor dwarslaesiepatiënten draagt de exoskelettechnologie niet alleen bij aan mobiliteit, maar ook de lichamelijke en geestelijke conditie gaan er op vooruit”, zegt Ilse van Nes, revalidatiearts bij de Sint Maartenskliniek waar Sjaan Quirijns eerder een revalidatieprogramma met een commercieel exoskelet volgde.

2020

Elk jaar ontwerpt en bouwt een nieuwe groep studenten van de TU Delft een exoskelet. Inmiddels is de volgende Cybathlon in Zürich aangekondigd, die vindt plaats in 2020. Met deze wedstrijden als stip aan de horizon blijven ook volgende de studententeams van Project MARCH werken aan optimalisatie van het exoskelet.

 

Bron: https://www.emerce.nl/

 

DONATIE DOELSTELLING

HET EERSTE DOEL IS BEREIKT!!!

Het eerste exoskelet is nu een feit. Zie ook "Eerste exoskelet officieel volledig in eigendom". Op naar de volgende zodat we meer dwarslaersie patiënten kunnen trainen in dit pak en kunnen aantonen dat een exoskelet bevordelijk is voor de gezondheid van dwarslaesie patiënten.

Stichting Walk On

Recente donaties:

Agenda

Geen evenementen

Erkend als "Algemeen Nut Beogende Instelling"

brandsma_de-jong.jpgkiwanis_groningen_50hoog.pngBakkerPrins_resize.jpgfitness_centrum_performance_50hoog.jpgavebe.jpgteijin_company_logo_50hoog.pngDelftechniek_resize.jpgtaxi_duurswold_50hoog.jpgRuud-Haan-Fotografie--Webdesign-50.pnglogo-MAINDES-50hoog.pnglamberink_50hoog.pngkinese_fysiotherapeuten_50hoog.jpgOmmelander_50hoog.png