logo walk on

 

"Laat mensen met een dwarslaesie weer lopen".

Erkend als "Algemeen Nut Beogende Instelling"

logo walk on

Maaike van den Berg

Maaike van den BergIn de zomer van 2006 werd ik aangereden tijdens een motortochtje. Twee weken later werd ik wakker in het ziekenhuis waar mij werd verteld dat ik een hoge dwarslaesie had.

Een moeilijke tijd volgde, maar inmiddels ben ik tien jaar verder en heb ik een redelijk goed leven opgebouwd. Het blijft op sommige momenten zwaar om te moeten leven met zo ontzettend veel beperkingen, maar ik heb besloten er het beste van te maken. Ik ben altijd op zoek naar dingen die mijn leven leuker en beter kunnen maken.

Een jaar of vijf geleden zag ik filmpjes voorbij komen van mensen met een dwarslaesie die in een robotpak liepen. Vooral de blijdschap van deze mensen maakte me nieuwsgierig. Ik was benieuwd hoe ik zelf zou reageren als ik weer zou kunnen lopen in zo'n pak. Ik zocht contact met ReWalk en kreeg het voor elkaar om het pak voor een proefperiode naar Zwolle te laten komen. Twee fysiotherapeuten werden geschoold door Rewalk om mij tijdens deze periode te begeleiden.  De eerste trainingen waren spannend, maar ik vond het ook bijzonder om weer stappen te kunnen zetten na zoveel jaren, ook al doe je het eigenlijk niet helemaal zelf. En het was fijn om mensen weer op ooghoogte aan te kijken. Als je in een rolstoel zit moet je altijd omhoog kijken.

Uiteindelijk heb ik negen maanden mogen trainen met het pak. Het was een leuke periode, maar het lopen was ook moeilijker en zwaarder dan ik dacht . Als je buik- en rugspieren ook verlamd zijn, dan kun je jezelf tijdens het lopen heel moeilijk corrigeren, daardoor raak je dus snel uit balans. Het leren lopen met zo'n pak vond ik dus een grote uitdaging. Ik kijk dan ook heel positief terug op deze trainingsperiode en ben ook zeer blij dat ik de kans heb gekregen om het pak zo lang te mogen testen.

Ik hoop dat een dwarslaesie in de toekomst geneesbaar wordt. De wetenschap staat immers niet stil. En in de tussentijd zie ik het robotpak als een mooi hulpmiddel om fit te blijven.

 

DONATIE DOELSTELLING

Help ons sparen voor het 2e exoskelet!

Met dit robotpak laten we 5 mensen met een dwarslaesie 2 keer in de week trainen bij een erkende fysiotherapeut. Het pak is momenteel de enige kans op lopen voor mensen met een dwarslaesie. Maar het skelet kost € 120.000,-- en er is nog geen enkele vergoeding voor, terwijl de gezondheidsvoordelen enorm zijn.

Stichting Walk On maakt zich daarom sterk voor deze groep mensen.
Help jij ons mee? 

Zie ook "Eerste exoskelet officieel volledig in eigendom". 

2e exoskelet

Recente donaties:

Agenda

Geen evenementen

Erkend als "Algemeen Nut Beogende Instelling"

brandsma_de-jong.jpgteijin_company_logo_50hoog.pngOmmelander_50hoog.pnglogo-MAINDES-50hoog.pngfitness_centrum_performance_50hoog.jpgtaxi_duurswold_50hoog.jpglamberink_50hoog.pngDelftechniek_resize.jpgBakkerPrins_resize.jpgkiwanis_groningen_50hoog.pngavebe.jpgRuud-Haan-Fotografie--Webdesign-50.pngkinese_fysiotherapeuten_50hoog.jpg