logo walk on

 

"Laat mensen met een dwarslaesie weer lopen".

Erkend als "Algemeen Nut Beogende Instelling"

logo walk on

Jakob de Groote

Jakob de GrooteIk ben Jakob de Groote, ben 52 jaar en heb een volledige dwarslaesie. In 1982 kreeg ik een bromfiets ongeluk waarbij ik een volledige dwarslaesie opliep ter hoogte van T 4/5. Ik zit sinds 1982 in de rolstoel. Ik werd 2 weken in slaap gehouden op de intensive care in het AZG. Daarna 3 maand strijker frame en toen de revalidatie die veel tijd vergde. Ik was op dat moment 17 jaar net toen het leven begon en ik moest op nieuw beginnen. Alles als een klein kind weer leren alleen het lopen was er niet meer bij. Begin 1983 thuis met decubitus toen terug voor een operatie en weer 3 maand Beatrixoord.

Maar ben niet bij de Pakken neer gaan zitten. In het midden van 1983 ben ik mij gaan interesseren voor sport. Atletiek leek me wel wat dus heb me aangemeld bij de GSC Emmen.

De jaren gingen voorbij met voor en tegenspoed. Ik heb gestaan in een sta tafel, Heb gelopen met een beugel, (wat heel zwaar ging) maar toch gedaan daarna ben ik me gaan focussen op mijn sport en op mijn werk. Ben van beroep lasser wat ik nu alweer een jaar of 32 doe. Ik heb een 40 uren werkweek eerder in de SW nu werk ik in een vrij bedrijf wel op Detachering. Ik ben in 1983 gaan werken en in 1985 als lasser gaan werken in het metaal waar ik veel plezier en erkenning in vond.

Mijn grote wens is om zelf nog eens te kunnen staan uit de rolstoel en dan op een andere stoel te kunnen gaan zitten dan is de wereld voor mij al een heel stuk groter. Mijn ouders hebben me altijd gesteund door dik en dun maar die leven al niet meer. Die hadden het er zwaarder mee dan ik. Ik moest weer gaan leven en zij kregen er een zorg bij maar ik heb ze nooit horen klagen dat het niet meer ging.

Ik doe mee aan de handbike battle om mijn doelen scherp te stellen en mijn leven weer een goed perspectief te geven.

DONATIE DOELSTELLING

Help ons sparen voor het 2e exoskelet!

Met dit robotpak laten we 5 mensen met een dwarslaesie 2 keer in de week trainen bij een erkende fysiotherapeut. Het pak is momenteel de enige kans op lopen voor mensen met een dwarslaesie. Maar het skelet kost € 120.000,-- en er is nog geen enkele vergoeding voor, terwijl de gezondheidsvoordelen enorm zijn.

Stichting Walk On maakt zich daarom sterk voor deze groep mensen.
Help jij ons mee? 

Zie ook "Eerste exoskelet officieel volledig in eigendom". 

2e exoskelet

Recente donaties:

Agenda

Geen evenementen

Erkend als "Algemeen Nut Beogende Instelling"

teijin_company_logo_50hoog.pngkinese_fysiotherapeuten_50hoog.jpglogo-MAINDES-50hoog.pngOmmelander_50hoog.pngavebe.jpgBakkerPrins_resize.jpgbrandsma_de-jong.jpgfitness_centrum_performance_50hoog.jpgRuud-Haan-Fotografie--Webdesign-50.pngDelftechniek_resize.jpglamberink_50hoog.pngkiwanis_groningen_50hoog.pngtaxi_duurswold_50hoog.jpg