logo walk on

 

"Laat mensen met een dwarslaesie weer lopen".

Erkend als "Algemeen Nut Beogende Instelling"

logo walk on

 • Ook wij staan klaar voor Stichting Walk On

  Ook wij staan klaar voor Stichting Walk On

 • Eerste exoskelet officieel volledig in eigendom

  Eerste exoskelet volledig in eigendom van Stichting Walk On!!

 • Het exoskelet

  Weer kunnen lopen in een exoskelet.

 • https://www.stichting-walk-on.org/nieuws-index/123-nederlander-met-dwarslaesie-kan-stukje-lopen-dankzij-nieuwe-techniek
  Nederlander met dwarslaesie kan stukje lopen dankzij nieuwe techniek
 • Exoskeletten: lopen alle dwarslaesiepatiënten er straks in?

  Exoskeletten: lopen alle dwarslaesiepatiënten er straks in?

Walk On.
Neem de volgende stap!

Vrijwel iedereen kent de gezondheidsrisico’s van een zittend beroep, maar sta je wel eens stil bij de risico’s van een zittend leven? Mensen met een dwarsleasie zijn door dit letsel aan hun rolstoel gekluisterd, maar in veel gevallen is een volledig zittend leven helemaal niet noodzakelijk.

Stichting Walk On zet zich in om mensen met een dwarslaesie weer te laten lopen en daarmee hun gezondheid, zowel fysiek als mentaal, te verbeteren. Over de hele wereld zijn wetenschappers bezig met veelbelovend onderzoek om in de toekomst een dwarslaesie te kunnen genezen, maar intussen gaan de ontwikkelingen voor het verlichten van klachten ook in sneltreinvaart.

Zet ook de volgende stap! Steun Stichting Walk On. Je kunt de stichting steunen door je bijdrage over te maken naar rekeningnummer NL23 INGB 0007 0898 21 of door gebruik te maken van de doneerknop. 

 

Jakob de Groote

Jakob de GrooteIk ben Jakob de Groote, ben 52 jaar en heb een volledige dwarslaesie. In 1982 kreeg ik een bromfiets ongeluk waarbij ik een volledige dwarslaesie opliep ter hoogte van T 4/5. Ik zit sinds 1982 in de rolstoel. Ik werd 2 weken in slaap gehouden op de intensive care in het AZG. Daarna 3 maand strijker frame en toen de revalidatie die veel tijd vergde. Ik was op dat moment 17 jaar net toen het leven begon en ik moest op nieuw beginnen. Alles als een klein kind weer leren alleen het lopen was er niet meer bij. Begin 1983 thuis met decubitus toen terug voor een operatie en weer 3 maand Beatrixoord.

Maar ben niet bij de Pakken neer gaan zitten. In het midden van 1983 ben ik mij gaan interesseren voor sport. Atletiek leek me wel wat dus heb me aangemeld bij de GSC Emmen.

De jaren gingen voorbij met voor en tegenspoed. Ik heb gestaan in een sta tafel, Heb gelopen met een beugel, (wat heel zwaar ging) maar toch gedaan daarna ben ik me gaan focussen op mijn sport en op mijn werk. Ben van beroep lasser wat ik nu alweer een jaar of 32 doe. Ik heb een 40 uren werkweek eerder in de SW nu werk ik in een vrij bedrijf wel op Detachering. Ik ben in 1983 gaan werken en in 1985 als lasser gaan werken in het metaal waar ik veel plezier en erkenning in vond.

Mijn grote wens is om zelf nog eens te kunnen staan uit de rolstoel en dan op een andere stoel te kunnen gaan zitten dan is de wereld voor mij al een heel stuk groter. Mijn ouders hebben me altijd gesteund door dik en dun maar die leven al niet meer. Die hadden het er zwaarder mee dan ik. Ik moest weer gaan leven en zij kregen er een zorg bij maar ik heb ze nooit horen klagen dat het niet meer ging.

Ik doe mee aan de handbike battle om mijn doelen scherp te stellen en mijn leven weer een goed perspectief te geven.

Evert Bloemert

Evert Bloemert

Mijn naam is Evert Bloemert 41 jaar en ik woon in Staphorst. Door een ernstig ongeval in juli 2016 heb ik een incomplete dwarslaesie opgelopen ter hoogte van T11/12. 

Je wordt wakker op de intensive care, en er wordt je meegedeeld dat je waarschijnlijk nooit meer zou kunnen lopen. Je leven staat van de ene op de andere dag helemaal op zijn kop. Je gaat `s morgens fluitend op de fiets de deur uit, en je komt na een paar maanden in het revalidatiecentrum te hebben gelegen thuis in een rolstoel. Ik ben dankbaar dat ik de wilskracht heb om verder te kunnen, en ik ben van mening dat er met hulp van mijn gezin, familie, vrienden, kennissen enz. er nog een heleboel doelen te behalen zijn.

De doelen waar ik me tijdens en na mijn revalidatie voor heb ingezet en ondertussen behaald heb zijn onder andere: het terugkrijgen van mijn rijbevoegdheid door het nemen van rijlessen in een aangepaste lesauto en aansluitend een rijtest bij het CBR waardoor ik zelf weer kan rijden zonder hulp van anderen. Het verkrijgen van een sta-systeem zodat ik dagelijks even rechtop kan gaan staan wat natuurlijk ten goede komt aan de bloedsomloop, en ik ben een trotse bezitter van de Mollii suite. Dit is een soort wetsuite met daarin 58 elektroden verspreid over het hele lichaam. Dit pak geeft gedurende een uur zwakke stroomstootjes af waarmee de spieren en de zenuwen worden gestimuleerd. Om de dag kan de Mollii suite een uur gedragen worden, en ik heb hier veel baat bij doordat de spasme en de spierspanning in de benen minder word.

De doelen die ik nog zou willen behalen zijn onder andere: het volgen van BBFM therapie waardoor de Mollii suite nog veel efficiënter ingezet kan worden, het vinden van een passende baan, deelnemen aan de Handbikebattle in Oostenrijk, waarbij ik onlangs ben toegevoegd aan het handbiketeam van het UMCG Groningen, en verder zou het geweldig zijn om misschien in de toekomst in aanmerking te komen voor een exoskelet zodat de wereld weer op normale hoogte te zien is.

Sponsoren:

Avebe Logo Corp RGB 100hoog Bakker Prins BDJ logo new groen single 100hoog Delftechniek Sportschool Performance Kinese Fysiotherapeuten Serviceclub Kiwanis Groningen Lamberink Makelaars Maindes Web Solutions Ommelander 100hoog Ruud Haan Fotografie Webdesign 100 Taxibedrijf Duurswold Teijin Aramid

Laatste nieuws:

 

IMAGE Walk On is het goede doel van de 4 Mijl!
maandag 06 mei 2019
Walk On is het goede doel van de 4 Mijl! We hebben FAN-TAS-TISCH nieuws: Stichting Walk On is dit jaar het goede doel van de Menzis 4 Mijl Charity Run. Hiermee kunnen we de droom van meerdere dwarslaesiepatiënten waarmaken! Op 6 mei maakte Golazo...

Lees meer...

IMAGE Gym Xtra fit doneert inschrijfgeld aan stichting Walk On en stichting Niet voor Nicks
vrijdag 08 februari 2019
Gym Xtra fit doneert inschrijfgeld aan stichting Walk On en stichting Niet voor Nicks Steendam -Gym Xtra Fit​ doneerde afgelopen donderdagavond het inschrijfgeld van 3 maanden aan de Stichting Walk On​ en de stichting Niet VOOR NICKs​ tijdens...

Lees meer...

IMAGE Stem op Stichting Walk On
vrijdag 14 december 2018
Stem op Stichting Walk On! Stichting Walk On is genomineerd voor de 'meer dan handen' vrijwilligersprijs. 

Lees meer...

IMAGE Stichting Christelijke Sociale Arbeid doet donatie van 10.000 euro!
vrijdag 14 december 2018
Stichting Christelijke Sociale Arbeid doet donatie van 10.000 euro!     De stichting CSA heeft voor de tweede keer de stichting Walk On gesteund, door in november een grote financiële donatie te doen. Hiermee zijn wij weer een grote stap...

Lees meer...

IMAGE Nederlander met dwarslaesie kan stukje lopen dankzij nieuwe techniek
donderdag 01 november 2018
Nederlander met dwarslaesie kan stukje lopen dankzij nieuwe techniek Nijmegen - De 35-jarige Gert-Jan Oskam raakte zeven jaar geleden grotendeels verlamd door een gedeeltelijke dwarslaesie. Door een nieuwe, en volgens zijn revalidatiebehandelaars...

Lees meer...

DONATIE DOELSTELLING

Help ons sparen voor het 2e exoskelet!

Met dit robotpak laten we 5 mensen met een dwarslaesie 2 keer in de week trainen bij een erkende fysiotherapeut. Het pak is momenteel de enige kans op lopen voor mensen met een dwarslaesie. Maar het skelet kost € 120.000,-- en er is nog geen enkele vergoeding voor, terwijl de gezondheidsvoordelen enorm zijn.

Stichting Walk On maakt zich daarom sterk voor deze groep mensen.
Help jij ons mee? 

Zie ook "Eerste exoskelet officieel volledig in eigendom". 

2e exoskelet

Recente donaties:

Agenda

Geen evenementen

Erkend als "Algemeen Nut Beogende Instelling"

fitness_centrum_performance_50hoog.jpgDelftechniek_resize.jpgBakkerPrins_resize.jpgteijin_company_logo_50hoog.pnglogo-MAINDES-50hoog.pnglamberink_50hoog.pngkiwanis_groningen_50hoog.pngavebe.jpgtaxi_duurswold_50hoog.jpgbrandsma_de-jong.jpgRuud-Haan-Fotografie--Webdesign-50.pngOmmelander_50hoog.pngkinese_fysiotherapeuten_50hoog.jpg